Nieuw Datacenter Rotterdam/Den Haag – Greenhouse Opent DC3

Offerte +31 174 - 200 222

Nieuw Datacenter Rotterdam/Den Haag – Greenhouse Opent DC3

Gaat het goed met Greenhouse Datacenters? Wij hebben met DC3 zojuist in ieder geval ons derde datacenter in ’t Westland geopend, wederom een state-of-the-art Tier 3 colocatiefaciliteit. In Naaldwijk, vlakbij DC1 en DC2. De vraag zou eigenlijk moeten zijn: Gaat het goed met onze colocatieklanten? Het antwoord daarop laat zich raden.

Het fijne aan de regio Rotterdam/Den Haag is dat er, anders dan in Amsterdam, nauwelijks restricties zijn als het gaat om mogelijkheden in datacentergroei. In tegenstelling tot Amsterdam is er volop stroom beschikbaar om de IT-infrastructuren van onze colocatieklanten te voeden. Ook is er in de regio Rotterdam/Den Haag geen stop op de bouw van nieuwe datacenters. In Amsterdam wel.

Colocatieklanten hebben bij Greenhouse Datacenters dus de zekerheid van een schaalbare en toekomstbestendige IT-infrastructuur, nu versterkt met de opening van Greenhouse DC3. Het nieuwe colocatie datacenter heeft een totale capaciteit van 2,4 MW, waardoor we moeiteloos kunnen inspelen op de ambities en uitbreidingsbehoeften van klanten.

Tier 4 Datacenter Ontwerp

Greenhouse DC3 is zeer redundant uitgevoerd. Het nieuwe datacenter in de regio Rotterdam/Den Haag heeft in zijn geheel een Tier 3 design met op UPS-niveau een 2N+1 configuratie. Het betekent dat wij twee Uninterruptible Power Supply systemen hebben geïnstalleerd die elk de volledige IT-load van het datacenter aankunnen. Als extra back-up voor maximale datacenter redundantie is er bovendien een compacte UPS-module beschikbaar. Vandaar 2N+1.

Op het niveau van koeling hebben we in Greenhouse DC3 eveneens ultieme redundantie aangebracht. De koelsystemen in DC3 zijn uitgerust met dubbele ringleidingen, wat de kans op onderbreking van koeling tot een absoluut minimum beperkt. Op verschillende details in het ontwerp heeft het nieuwe Greenhouse datacenter daarmee zelfs Tier 4 klasse.

Komt de kennis voor datacenter ontwikkeling uit onze eigen koker? Hoofdzakelijk wel, zeker als het gaat om het ontwerp, maar wij werken op dit vlak nauw samen met partners zoals Eaton, Zwart Techniek, Zwarts Bouwbedrijf en Stulz. Het voordeel van diepgaande datacenter ontwikkelingskennis binnen de eigen organisatie, is dat wij colocatieklanten 24/7 snel kunnen helpen in het geval van uitdagingen waar zij tegenaan lopen. Uitdagingen op het snijvlak van IT-infrastructuur en elektrotechniek. Onze engineering professionals hebben hierdoor vergaande expertise en zijn zeer ervaren met alle details in de datacenteromgeving.

Private Equity Kapitaal voor Groei

Wat helpt als het gaat om de uitbreidingsactiviteiten en -ambities van Greenhouse is het meerderheidsbelang dat de Britse investeerder Freshstream afgelopen jaar in Greenhouse heeft genomen. Wij waren al een financieel zeer gezond datacenterbedrijf. Het ontwikkelen van nieuwe datacenters is evenwel een kapitaalintensieve aangelegenheid. Freshstream maakt deze investeringen in verdere opschaling voor ons nu nog wat gemakkelijker. Met deze private equity ondersteuning kunnen wij onze datacenter groeiplannen in de regio Rotterdam/Den Haag en mogelijk erbuiten versneld realiseren en zelfs ook al over de ontwikkeling van Greenhouse DC4 nadenken.

Duurzame ontwikkeling staat voorop bij de investeringspartnerships van Freshstream. Doelstellingen voor de lange termijn staan bij hen centraal. Voor Greenhouse betekent het dat we in samenwerking met Freshstream strategisch ver vooruit kunnen plannen en colocatieklanten proactief nog beter kunnen ondersteunen. Andersom geeft het colocatieklanten de zekerheid van een stabiele en betrouwbare datacenterpartner die moeiteloos kan meegroeien wanneer IT-infrastructuur en businessbehoeften daarom vragen. Ook de ingebrachte expertise in bedrijfsontwikkeling en strategisch management vanuit Freshstream biedt Greenhouse-klanten extra zekerheden.

Modulaire Setup, Duurzame PUE/WUE, Intelligente DCIM

In ons nieuwe DC3 datacenter in de regio Rotterdam/Den Haag is de modulaire aanpak behouden gebleven. Ook in Greenhouse DC2 geeft het modulaire ontwerp colocatieklanten veel flexibiliteit. Klanten kunnen daardoor klein beginnen en gaandeweg uitbreiden, zonder dat zij meteen voor de full-load hoeven te betalen.

Over kosten gesproken, die weten we op verschillende manieren beperkt te houden. Iets waar onze klanten voordeel van hebben. Zoals gezegd vraagt de bouw van nieuwe datacenters om significante investeringen. Op zich klopt dat. Bij Greenhouse hebben we in-house evenwel een uniek intelligent DCIM-systeem ontwikkeld waarmee we veel kosten besparen en hoge betrouwbaarheid realiseren. Het DCIM-systeem creëert feitelijk een digitale tweeling van onze datacenters, waardoor we op zaal-, corridor- en rackniveau uitgebreide data kunnen visualiseren, uitlezen en analyseren. Dit stelt ons in staat om gedetailleerd te sturen en met een relatief klein team zeer proactief te werken, waardoor we gemakkelijk potentiële issues kunnen signaleren en bijsturen voordat ze zich voordoen.

Tot slot is de milieuvriendelijkheid van het nieuwe Greenhouse DC3 datacenter wellicht ook nog het vermelden waard. Datacenters verbruiken veel stroom, maar wij weten dat met een uitzonderlijk lage Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,15 tot een minimum te beperken. Deze energie-efficiëntie bevordert zowel duurzaamheid als kostenbeheersing. Ook het waterverbruik is extreem laag, met een Water Usage Effectiveness (WUE) van slechts 0,380 liter water per kWh. In combinatie met 100% Hollandse windenergie inclusief certificaat van oorsprong en onze ISO 14001 certificering biedt het onze colocatieklanten in de regio Rotterdam/Den Haag maximale duurzaamheidsgaranties.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Maak een keuze uit 1 van onderstaande opties en we nemen binnen een werkdag contact met u op!